Debattforum 24/11 kl 14,45-15,00 Perspektivet framåt!

Debattforum 24/11 kl 14,45-15,00 Perspektivet framåt!

Vilhelm avslutar Debattforum genom att presentera Björn och Wenche som ska prata om framtiden. Det var meningen att ytterligare en person skulle vara med men hon hade inte fått tillräckligt med assistanstimmar så att hon kunde vara med.

Wenche vill att framtiden ger alla med assistans lugn och ro så vi bara kan få leva som alla andra. Wenche menar att vi ska slå vakt om assistansen och att vi ska får slippa 2 års omprövningarna för alltid och att vi ska få slippa att slås hela tiden. Det finns så mycket annat vi skulle kunna lägga glödande engagemang på istället för rätten att leva. Wenche håller tummen på att utredningen ska leda till något gott istället för att den ska hamna i en byrålåda. Håll flaggan högt tack för mig säger Wenche.

Björn säger att han är förbannat trött på denna frågan och han vill egentligen jobba med annat som tex att Unga Rörelsehindrade hur ska dom komma ut i samhället. Ta bort 2 års prövningarna om inte faktiskt har förändrats, ta bara när det är en avsevärd förändring. Det finns många som vill ha en anhörig som jobbar då man ibland vill ha en privat sfär, ska man behöva att inte använda dom timmarna för att anhöriga kanske i framtiden inte får arbeta? Vi är nog alla väldigt trötta på att slåss och fundera på vad som kan sparas pengar på.

Vilhelm avslutar Debattforum genom att säga att han håller med både Wenche och Björn och tycker att det finns en känsla av brittiska nu och att det värsta kanske är bakom oss nu. Tänk på att den 3 december kan vi påverka vår rätt i samhället. Vi kan inte göra annat än att räkna på att personer med funktionsnedsättningar har en rätt att vara delaktiga i samhället.

Gällande IfA Rådsmöte och Debattforum är den 20 april nästa gång.

Jag som har skrivit dessa två dagar heter Tina Lyrot och tackar för denna gången!